Historie in Zwart Wit

Historische en/of oude verlaten locaties weergegeven in krachtige zwart/wit foto's

Kasteelruïne Geijsteren

Kasteelruïne Geijsteren ligt in het Noord Limburgse dorpje Geijsteren (gemeente Venray), het dorp waarin ik ben opgegroeid. In 1944 werd het kasteel door een Engels bombardement verwoest en resteerde een bouwval die tot voor kort steeds verder verviel. Het was overigens niet de eerste keer dat dit kasteel werd verwoest. In 1585 werd het verwoest en in 1918 brandde het af, waarbij ook het hele huisarchief verloren ging. Er zijn enkele tekeningen en foto’s uit de 20e eeuw bewaard gebleven waardoor bekend is hoe het kasteel eruitzag.

In de afgelopen jaren is deze ruïne deels opgeknapt en toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Kasteel Bentheim

Deze reportage van kasteel Bentheim is gemaakt in Bad Bentheim. Het kasteel Bentheim is de grootste hoogteburcht van Noordwest-Duitsland en werd voor het eerst in het jaar 1050 vermeld. Deze fotoreportage geeft een impressie van het complex.

 

Station Montzen

Station Montzen is een spoorwegstation langs spoorlijn 24 (Tongeren – Aken), in Montzen , een deelgemeente van de gemeente Blieberg. Sinds 1957 is het nog enkel een goederenstation. Vanuit dit station is er een verbinding langs spoorlijn 39 naar station Welkenraedt. In dit station gebeuren veel locomotiefwissels bij goederentreinen van en naar Duitsland. Ten westen van het station gaat de spoorlijn 24 onder het Plateau van Crapoel door via de Tunnel van Remersdaal.

Vroeger waren er goederenwagons en een treinstel te bezichtigen. Het station begint steeds verder te vervallen, maar een mooie locatie voor historische fotografie.