Review: Big Freddy

7 augustus 2015 | Review

Recentelijk hebben wij van Big Freddy een afdruk op geborsteld aluminium ontvangen ter review. Het formaat van deze adruk was 40x60cm. In deze review gaan we nader in op het totale leverproces en de daadwerkelijke print.

Bestelling

Het bestellen bij Big Freddy verliep niet helemaal goed. De foto die we wilde afdrukken werd opgemerkt als “te slecht van kwaliteit”. De software van Big Freddy kon niet met de omvang van het professionele bestand overweg.

Hierdoor heb ik echter wel kunnen ervaren hoe de klantenservice acteert. En dit contact verliep prima. De foto kon via WeTransfer aangeboden worden en men gaf al aan te werken aan een oplossing voor het probleem. Omdat we via WeTransfer en mail contact hebben besteld kunnen we verder niet veel zeggen over het bestelproces.

Levering

De foto kwam goed verpakt bij ons aan. Allereerst zat er een dikke kartonnen verpakking om heen.

import_divers_TKF010_20150705_import

Deze kartonnen verpakking zat met plastic bandje dicht. Nadat we het karton hadden verwijderd troffen we een afdruk aan die ruim omwikkeld was met noppenfolie. De afdruk was hierdoor perfect beschermd.

import_divers_TKF012_20150705_import

Nadat de folie verwijderd was bleek dat ook de hoeken nog extra beschermd waren tegen beschadigen. Hier waren plastic hoekprofielen overheen gezet.

import_divers_TKF013_20150705_import

Afdrukkwaliteit

De foto is geprint op geborsteld aluminium. We waren benieuwd hoe een foto op deze ondergrond eruit zou komen te zien en we zijn positief verrast door het mooie eindresultaat.

import_divers_TKF022_20150705_import

De afdruk is scherp. De structuur van de ondergrond zorgt voor een mooi effect in de foto. Wat ons daarnaast opviel is dat de details goed zichtbaar blijven. Onderstaande foto geeft een goed beeld van de structuur en de scherpte en zichtbaarheid van de details.

import_divers_TKF023_20150705_import

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan een afdruk op geborsteld aluminium. De afbeelding komt het beste tot zijn recht als je er recht voor staat. Als je er van opzij opkijkt dan vallen wel wat details weg. Maar op de juiste plek in huis levert dit natuurlijk geen enkel probleem op.

Ophangsysteem

De print is gedrukt op een plaat aluminium. Hierop is een rand gemonteerd. Door deze wijze van opleveren komt de foto visueel los van de muur te hangen. Dit zorgt voor een mooi eindresultaat. In deze rand zit ook het ophangsysteem gemonteerd. Dit is, in tegenstelling tot wat we regelmatig bij canvasafdrukken aantreffen een heel degelijk systeem. Zeker een goed plus punt.

import_divers_TKF019_20150705_import

Conclusie

Een afdruk op aluminium heeft een hele stoere uitstraling. Dit moet wel in je interieur passen. Big Freddy heeft een prima eindproduct afgeleverd. We hebben geen fouten kunnen constateren in de afdruk. En de foto behoudt veel scherpte. Daarnaast levert Big Freddy een degelijk ophangsysteem geintegreerd mee met hun aluminium afdrukken.

Deze review verscheen initieel op fotoafdruk.info.