Review: Afdruk Canvas Company

14 april 2014 | Blog, Review | 2 reacties

Onlangs werd ik door Canvas Company gevraagd voor een review van een product van hen. In deze blogpost dan ook een review van een door hen geleverde canvas.

Het Bestelproces
Het bestelproces bij Canvas Company verliep soepel. Je selecteert welke kleur/effect je wenst en je kunt de foto uploaden. Ik koos hier voor de standaard en heb de reeds geoptimaliseerde foto geupload. Hierna kon ik kiezen voor de afmeting en de dikte van het frame (2cm of 4cm). Ik koos hier voor 40x60cm en een framedikte van 2cm. Wat ik jammer vond is dat het ophangsysteem apart besteld (en betaald) moest worden.

Verpakking
Na het bestellen duurde het een aantal werkdagen voordat de canvas werd geleverd. De canvas was goed verpakt in noppenfolie en kwam dan ook onbeschadigd aan.

Canvas Company - Verpakking

De eerste indruk
De eerste indruk van de canvas is dat deze fragiel overkomt. Ik twijfelde bij het bestellen al over de frame dikte. Achteraf was de 4cm bij dit 40x60 formaat waarschijnlijk beter geweest. Iets anders dat opvalt, is dat de canvas niet super strak op het frame is gespannen.

Details
Na de canvas globaal te hebben bekeken ben ik in meer detail gaan kijken. Ik heb geen fouten of oneffenheden kunnen ontdekken in de canvas zelf. De geselecteerde foto bevat weinig kleuren, maar de kleuren die er in zitten zijn prima in lijn met de daadwerkelijke foto, daarnaast heeft de foto voor een canvas voldoende scherpte. Wat wel opvalt, is dat de canvas (in vergelijking tot die van Herinnering op Linnen, zie eerdere review) redelijk grof van structuur is. Afhankelijk van de foto zou ik dit als een pluspunt of een minpunt willen bestempelen, voor portretten zie ik dit als een minpunt, maar voor bijvoorbeeld landschappen kan het juist goed uitpakken. De achterkant ziet er ook netjes uit. Het doek is met nietjes op het frame bevestigd en op de hoeken netjes omgevouwen.

Canvas Company

tonkunenfotografie_canvascompany_TKF002_20140414_blogPost

tonkunenfotografie_canvascompany_TKF003_20140414_blogPost

tonkunenfotografie_canvascompany_TKF004_20140414_blogPost

 

Conclusie
Canvascompany levert een prima eindproduct. De kleuren (zover te beoordelen in deze print) zijn prima in orde, evenals de scherpte. De structuur van de canvas zelf is redelijk grof, dit kan goed uitpakken maar persoonlijk voor mij als portretfotograaf is het aan de grove kant. De framedikte van 2cm is geschikt voor kleine canvassen, maar als snel zul je voor de 4cm moeten gaan om de canvas wat body te geven (een tussenmaat van 3cm behoort helaas niet tot de mogelijkheden).

Disclaimer: CanvasCompany heeft me benaderd voor deze review. Ik heb het canvasdoek dan ook gratis ontvangen als reviewexemplaar.